Marhinde Verkerk: nog niet klaar

Marhinde Verkerk (Foto: Angelo van Leemput)

Marhinde Verkerk (Foto: Angelo van Leemput)

Op de Spelen in Rio lukte het niet, maar judoka Marhinde Verkerk lijkt de handschoen voorzichtigjes op te pakken voor Tokio 2020. Zo vertelde ze zondag in De Perstribune op NPO Radio 1.

Verkerk: ‘Ik ben nog niet klaar met internationaal judo op het hoogste niveau. Maar hoe lang ik nog door ga…? Het liefst wil ik naar de Olympische Spelen, maar die zijn ver weg. Als ze nou volgend jaar waren geweest…’

Verkerk vertelde in De Perstribune onder meer over haar voorbereiding op een wedstrijd: ‘Ik ben veel met mijn tegenstander bezig. Ik zal in ieder geval laten zien dat ik fit ben, vrolijk, dat ik goed in mijn vel zit. Zij zullen in ieder geval niet aan mij kunnen zien of er iets aan de hand is.’

Vrienden worden met de opponent, is voor Verkerk uitgesloten: ‘Vrienden onder mijn tegenstanders? Nee, dat kan ik niet. Mannen kunnen dat wel. Ik denk dat dat een verschil is tussen vrouwen- en mannensport. Ik ben daar niet zo goed in. Ook omdat judo elkaar vastpakken is, elkaar elkaar pijn doen is. Eigenlijk: vernederen. Als je ligt, word je vernederd. Dat is net zoiets als een knock-out bij het boksen. Je ligt op de grond en je hebt je overgegeven. Als je zelf uitdeelt is het een heel lekker gevoel, een heel machtig gevoel. Het is iets dierlijks.’

Marhinde Verkerk was op zondag 4 december 2016 te gast in het NPO Radio 1-programma De Perstribune van Omroep MAX. Op de site van De Perstribune is het gesprek terug te luisteren en te bekijken.

Presentatie: Margreet Reijntjes en Govert van Brakel
Redactie: Ron Vergouwen, Jules van der Wardt, Angelo van Leemput
Eindredactie: Angelo van Leemput

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *