Ronald Paul: veel laten gaan

Kop van Zuid (Foto: zoetnet)

Kop van Zuid (Foto: zoetnet)

De grootste haven van Europa ligt aan zijn voeten. Vanuit zijn kantoor, op zestien hoog ‘op de kop’ van de Kop van Zuid, heeft hij misschien wel het mooiste uitzicht van Nederland. Over de Nieuwe Maas het zeegat uit.

Richting de Maasvlakte, waar hij eerder zijn sporen verdiende. Pas nog lag onder zijn kantoorraam het grootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas. ‘Je keek van hieruit zo in het zwembad,’ zegt Ronald Paul, de coo van het Havenbedrijf Rotterdam.

Boven zijn bureau hangt een kleurrijk, expressief schilderij van de slagwerkgroep Slagerij van Kampen. Paul: ‘Ik ben een liefhebber van percussie. Slagerij van Kampen is een fantastische band, met veel power en energie. Bij concerten van die groep vibreerden de wanden. Zo hard. Vond ik fantastisch. Ik heb ooit wel eens mijn boxen opgeblazen met hun muziek. Stond het toch net effe iets te ver open.’

Paul wordt over het algemeen gezien als no nonsense-manager. Niet lullen, maar poetsen. Dat werk. Aan onzinverhalen heeft hij een broertje dood. Hij laat zich niet snel gek maken. Brandjes blussen? Alleen als het moet. ‘Als er echt een keer nood aan de man is, dan merk ik het vanzelf. Maar voor die tijd…  we hebben hier professionals lopen. Die kunnen zaken vele malen sneller en beter oplossen dan ik. Ik laat daarom veel gaan. En daar slaap ik heel goed bij, durf ik wel te zeggen. Bij mij staat ’s nachts mijn mobiel op stil. Ik wil bij voorkeur zes uur kunnen slapen.’

(….)

Meer lezen? Dat kan. Het volledige artikel is verschenen in Management Scope, nr. 6 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *