Roelof Joosten: Tradities zijn lantaarnpalen

Roelof Joosten in Scope‘Waarom wil een regisseur een Oscar winnen?’ Roelof Joosten, topman van FrieslandCampina stelt de vraag om hem zelf te beantwoorden: ‘Omdat een externe, betrouwbare jury aangeeft dat jouw film de beste is! Zo is het ook met de Koning Willem I Prijs. Ik kan zélf wel roepen dat mijn bedrijf zo goed is, maar dan haalt iedereen zijn schouders op. Maar als de jury van zo’n prijs het zegt, ja dan zal het écht wel zo zijn.’

Joosten is nog altijd trots op de prestigieuze prijs die zijn bedrijf twee jaar geleden won. ‘Dit is niet een vrijdagmiddag-vijf-uur-onderscheiding, dit is de Oscar van de Nederlandse bedrijfsprijzen’. Het beeld van koning Willem I te paard, dat bij de prijs hoort, heeft een prominente plek gekregen op het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort. ‘En niet alleen vandaag omdat jullie er zijn, haha. Hij heeft een ereplaats in onze Hall of Dairy Fame.’

De voorganger van Joosten, de naar de Deense brouwer Carlsberg vertrokken Cees ’t Hart, mocht het beeld in ontvangst nemen uit.

(…)

Verder lezen? Dit artikel verscheen in Mgmt. Scope, nr. 5 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *