Simon Kistemaker: het zat effe tegen

Simon Kistemaker en Yoeri van den Busken

Simon Kistemaker en Yoeri van den Busken (Foto: Angelo van Leemput)

‘Het zat effe tegen’. Dat zei ‘culttrainer’ Simon Kistemaker zondag in De Perstribune over de afgelopen periode. En dat klopt: Kistemaker bleek een hersentumor en prostaatkanker te hebben.

‘Ik denk dat ik ver weg ben geweest,’ aldus de oud-trainer van onder andere De Graafschap en Telstar. ‘Ik heb de dood in ogen gekeken. Op een gegeven moment kon ik niet lopen, kwam ik in een rolstoel terecht. Als je je hele leven op een voetbalveld hebt gestaan…’

‘Wat ik het moeilijkste vond is dat je verschrikkelijk afhankelijk bent. Als er één altijd onafhankelijk was, was ik het. Mijn hele leven lang. En daar zit je dan in een rolstoel.

‘Ja, dan moet je van begin af aan beginnen. Als je hard voor anderen bent moet je ook hard voor anderen zijn. En op een gegeven komt je eigen karakter boven. Ik denk niet dat ik een prettige patiënt was. Ik schold wel eens.’

Volgens zijn biograaf Yoeri van den Busken is Kistemaker een gelovig man, maar vloekte hij in het ziekenhuis af en toe alles bij elkaar. ‘Op één been staan, dokter? Als ik op één been had willen staan, was ik godverdomme wel een ooievaar geworden!’

Simon Kistemaker was op zondag 22 mei 2016 te gast in het NPO Radio 1-programma De Perstribune van Omroep MAX. Samen met zijn biograaf, VI-journalist Yoeri van den Busken. Op de site van De Perstribune is het gesprek terug te luisteren.

Presentatie: Margreet Reijntjes en Govert van Brakel
Redactie: Kamiel Arents, Jules van der Wardt, Angelo van Leemput
Eindredactie: Angelo van Leemput

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *