Ronald Besemer: Kunst als vliegwiel

Kunst op Hoog Catharijne (Foto: Metro Centric)

Kunst op Hoog Catharijne (Foto: Metro Centric)

Ronald Besemer stortte zich met vastgoedgigant Corio – tegenwoordig Klépierre – in een avontuur: hij haalde de internationale kunstmanifestatie Call of the Mall naar winkelcentrum Hoog Catharijne. ‘Zoiets stelt een onderneming in een nieuw daglicht.’

‘Het mooiste project waar ik ooit bij betrokken ben geweest.’ Zo omschrijft Ronald Besemer de internationale kunstmanifestatie Call of the Mall die in 2013 het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne op zijn kop zette.

Ook voor Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds, is Call of the Mall hét voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen bedrijfsleven en kunstsector. Zij gaat in gesprek met Besemer. Over vierkantemeterprijzen, opdrachtgeverschap en een rare theepot.

‘Dit is de oude burgemeesterskamer.’ Ronald Besemer is trots op zijn werkplek aan de Utrechtse Ganzenmarkt. Als directeur van Toerisme Utrecht heeft hij misschien wel het mooiste kantoor van de stad. ‘Toen het stadsbestuur vertrok naar het nieuwe stadskantoor, heb ik de kamer van de Utrechtse burgemeester overgenomen,’ vertelt hij Birgit Donker. ‘Mooi hè: hoge plafonds, sierlijke haard.’ Toch is er wel iets veranderd sinds het vertrek van de burgemeester, zo geeft Besemer toe. ‘De kamer is met een gipswandje in tweeën gedeeld. Ivo Opstelten had toch net wat meer ruimte nodig dan ik.’

(…)

Verder lezen? Dit artikel verscheen in Mgmt. Scope, nr. 4 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *