De opmerkelijke opmars van FC Zhetysu

Fans op weg naar het stadion van FC Zhetysu

Fans op weg naar het stadion van FC Zhetysu (United Nations Photo)

FC Zhetysu heeft zich nadrukkelijk gemeld in de strijd om de prestigieuze Bloedeloze 0-0 Bokaal. De ploeg uit Kazachstan speelde alweer voor de vijfde keer 0-0 en vond daarmee aansluiting bij de absolute top van het klassement.

Het klinkt als een nies (Ze-tie-Soe!), maar het is in werkelijkheid een voetbalploeg om rekening mee te houden: FC Zhetysu (in de Nederlandse transcriptie ook wel geschreven als Zjetisoe) uit Taldiqorgan, Oost-Kazachstan. De club van trainer Omari Tetradze speelde dit weekeinde in eigen huis tegen de grafische softwareontwikkelaars van FC Aktobe. En de wedstrijd eindigde – u voelt ‘m al aankomen – in een bloedeloze 0-0. Navraag bij diverse Kazachstaanse bronnen leert dat over de wedstrijd zelf weinig meer valt te vertellen dan dat-ie eindigde zoals-ie begon.

Dopingtest
Het was de vijfde 0-0 van het jaar van Zhetysu en de club klom daarmee op naar een verdienstelijke (gedeelde) tweede plaats in het  klassement om de cup met de ronde oren. Een team van de Bloedeloze 0-0 Bokaal-wedstrijdleiding is inmiddels naar Taldiqorgan afgereisd om de selectie van FC Zhetysu persoonlijk te feliciteren met de opmerkelijke opmars en om en passant de elf voetballers uit de basisploeg aan een dopingtest te onderwerpen.

(…)

De complete analyse lezen? Dat kan op gelekanarie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *