Schoonmaakrel rond eetstalletjes Singapore

Hawker Centre in Singapore

Hawker Centre in Singapore (Foto: Sin Cor)

De Singaporese minister voor hygiënezaken, dr. Vivian Balakrishnan, heeft keihard uitgehaald naar de Arbeiderspartij. Balakrishnan eist dat de partij een authentieke Singaporese eetmarkt volledig schoonmaakt. Ook wil hij excuses van de partij.

Dat komt naar voren uit onze donderdagse analyse voor de rubriek Hot in Singapore van het op één na populairste artikel in de Straits Times, het belangrijkste Engeltalige dagblad van Singapore.

Noedelsoep
Het artikel Dr Balakrishnan calls on WP to clean hawker centre and apologise to hawkers is de voorlopige climax in een langlopende affaire rond de schoonmaak van de zogeheten hawker centres in Singapore. Ons analyseteam: ‘Hawker centres zijn een soort van al dan niet overdekte markten met alleen maar eetkraampjes. Je kunt bij de verschillende kraampjes wat lekkere hapjes kopen, zoals saté of nasi of noedelsoep, en die kun je dan verorberen aan een tafeltje in het midden van de hal of het plein. Goedkoop, lekker en sfeervol!’

Boos
Ter zake! Wat is er aan de hand? En vooral: waarom is dr. Balakrishnan zo boos? Ons HIS-team: ‘Dat heeft alles te maken met de schoonmaakcontracten van de hawker centres in de gezellige Singaporese wijk Aljunied. In Singapore is het zo geregeld dat de wijkraden de schoonmaak regelen van de openbare eetmarkten. In Aljunied, of beter gezegd in Aljunied-Hougang-Punggol East Town, ligt de verantwoordelijkheid bij de Arbeiderspartij, ofwel de Workers’ Party.’

Het volledige artikel lezen? Dat kan op de site van Gele Kanarie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *